< Tilbage

3-STARS til AutoPig27-01-2021 - 19:52

Grundlæggende nyhed

Vi er meget stolte af den anerkendelse fra Agromek dommer komité af vores AutoPig, der har været undervejs igennem de sidste par år og under test de sidste 8 måneder.

 

Dette er hvad pressemeddelelsen fra Agromek STAR komité skriver:

 

Avanceret vægt kan opsamle alle data om grisen

 

AutoPig er et nyt overvågningssystem til smågrise- eller slagtegrisestalde, der med de rette sensorer, kameraer og vejeceller kan give næsten alle tænkelige informationer om hver enkelt gris i realtid.

AutoPig er kåret som en trestjernet Europa-nyhed til Agromek Stars Special Edition 2021 og præsenteres af den danske teknologivirksomhed AgriSys.

Som basis består enheden af en gennemløbsvægt, som placeres i en enkelt sti. Den måler automatisk grisenes tilvækst fra dag til dag.

Der kan tilkobles yderligere sensorer eksempelvis til måling af vandforbrug, grisens aktivitet,  og til måling af grisenes overfladetemperatur.

Systemet leverer data til et dashboard, hvor landmanden kan få overblik over grisenes aktuelle præstation. Data kan ses fra alle enheder med internetadgang.

Agromeks nyhedsudvalg peger blandt andet på, at samtidige data fra flere sensorer, der f.eks. registrerer tilvækst og vand, gør data mere valide og dermed nemmere at reagere på. Har grisene eksempelvis en dag med både lav tilvækst og lavt vandforbrug, er der stor sandsynlighed for, at der er noget, som kan optimeres. Afviger grisens temperatur samtidig fra det normale, er der endnu en indikator på, at der bør reageres.

Metoden kan bruges til at lave en kontrolsti i en eller flere sektioner, og på den måde løbende evaluere, om der kan optimeres på pasningen af grisene. Derved undgås fejl, og der indføres nye tiltag, som øger grisenes tilvækst pr. kg foder. Det kan for eksempel bruges til at løse udfordringer med at sænke brugen af medicinsk zink ved fravænning, eller til at sænke besætningens antibiotikaforbrug.

 

Se filmen og mere på denne side under Løsninger og vælg AutoPig

< Tilbage
Agrisys arbejder tæt sammen med producenter, rådgivere og forskere for at give topresultater