< Tilbage

Et nyt men kendt ansigt10-10-2019 - 07:43

De avancerede løsninger har ofte fået mest opmærksomhed, men Lindy W. Christensen beretter: "Klassiske tørfodringsanlæg med en kraftig kæde, vandtætte hjørner og en rustfri trækstation med træk direkte på kæden i stedet for brikkerne” er noget af det han har også har med i bilen efter han er startet hos Agrisys A/S i Herning.

 

.....se artikel under billeder....

 

Et kendt ansigt

Allerede tilbage i februar startede Lindy W. Christensen hos Agrisys efter at have været i branchen i en længere årrække og med en baggrund som driftsleder på avls- og produktionsbesætninger har han det der skal til, for at tage en faglig snak med udgangspunkt i praktikken.

Og netop den faglige dybdegående specialist snak var hovedårsagen til at Lindy tog springet til Agrisys.

”Jeg har altid set på Agrisys’ specialist strategi med beundring og det ville jeg være en del af” siger Lindy og fortsætter, ”Og det er jeg kun blevet bekræftet i siden jeg startede. Det er lige nøjagtig den faglighed jeg ville være med i”.

”En anden ting jeg har sagt til Mikael (red. direktør for Agrisys) er, at folk tror vi har kun de højtekniske anlæg som AirSys, vægt sortering og elektronisk so fodring. Det er jo de systemer der altid giver mest opmærksomhed. Men i Agrisys har de jo lavet nogle af de største traditionelle tørfodringsanlæg nogen dansk leverandør nogensinde har lavet og har en kæmpe erfaring her.” fortæller Lindy med klar tanke på 8000 so’s anlægget med de tilhørende 58.000 sti-pladser til slagtesvin, som Agrisys lavede i Kina for Scandinavian Farms et par år tilbage.

 

Større og større

Det, som den salgs ansvarlige i Danmark Lindy W. Christensen, betegner som den mest anvendte type kædeanlæg, er 60mm anlægget, men for bare et halvt år siden var det første egenproducerede 100mm anlæg klar og færdig testet.

”100 mm anlæggene transporterer 5 tons i timen og anvendes typisk som alternativ til en redler løsning ved behov for intern transport, men de fleste går helt klart til lande, hvor man tidligere har kørt med foderbiler tæt på produktionsbygninger og hvor man pga. smitterisiko nu placerer foder levering udenfor ”rent område” fortæller Lindy.

Men selvom man skal have godt fat i et 100 mm hjørne hjul pga. vægten er det ikke den største dimension, der arbejdes med hos firmaet – næste skud på stammen er 160mm, der med en kapacitet på 20 tons i timen snart er færdig efter en testperiode. Og det får Lindy til at trække på smilebåndet ”Vi har allerede de første anlæg i tilbudsfasen og kunden rykker for at vi er klar til at levere, men det er dog ikke til DK foreløbig”.

Det absolut største er et 220mm anlæg, der ligger i udviklingsporteføljen, men det ventes dog ikke igangsat før til næste år, fortæller han.

 

Fokus og transformering

”Helt fra begyndelsen da jeg startede hos Agrisys” begynder Lindy, ”har jeg kunnet se, at der har været en meget fokuseret strategi på kvalitetssikring i udviklingen af egne produkter og det giver ro i maven, når man sidder ved en kunde at vide, at hver eneste meter 60mm kæde er træk-testet med 1,2 tons træk” slutter Lindy af inden han skynder sig ud til næste kunde.

 

Efter Agrisys har lanceret sit helt eget udviklede tørfodringsprogram, der tidligere har været købt hos tyske og danske leverandører, er der kommet flow på også denne type anlæg i firmaet. Det sker pga. kvalitet og konkurrencedygtighed oplyses det, og nu er rollen fra selv at være forhandler transformeret til også at være underleverandør til andre danske og udenlandske virksomheder i branchen.

< Tilbage
Agrisys arbejder tæt sammen med producenter, rådgivere og forskere for at give topresultater